Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Pievieno mīkstu (ne izkausētu) sviestu, miltus, sāli, paprikas pulveri* un visu mīca kopā viendabīgā masā līdzīgi kā smilšu mīklu.
Centies mīklu pārlieku nepārmīcīt, citādi cepumi zaudēs savu trauslumu.
Kad mīkla savelta bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz pusstundu vai ilgāku laiku.
Mīklu sadala vairākās mazās bumbiņās, katru izrullē garā "desā". Sagriež mīklu nelielos gabalos, katru izrullējot un izveidojot radziņa formā.
Cepumus liek uz plāts, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru. Ja vēlas, var katru cepumu iegremdēt sezama sēkliņās, tad tie cepoties iegūs patīkamu kraukšķi.
Cep līdz 180 grādiem iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 10-15 minūtes vai tik ilgi, līdz cepumi kļuvuši zeltaini brūni.
Paprikas pulveri var arī nepievienot, taču tas cepumiem piešķirs gan patīkamu garšu, gan arī krāsu.