12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
8 kartupeļi600 gmaltā gaļa1 burkāns2 sīpoli pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari garšvielas eļļa10 siera plāksnītes200 mlsaldais krējums150 gmajonēze1 glāzeūdens
Pagatavošana
1
Kartupeļus nomizo, sagriež plānās ripiņās, pārslaka ar eļļu, pārkaisa ar garšvielām un samaisa.
2
Burkānu nomizo un sarīvē. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Pannā sakarsētā eļļā apcep sīpolus, tiem pievieno malto gaļu un turpina cept 3-4 minūtes, tad pievieno burkānus, sāli, piparus, garšvielas un apmaisot cep vēl 3-4 minūtes.
3
Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.
4
Karstumizturīgā veidnē liek pusi kartupeļu, tad malto gaļu, siera plāksnes un beigās atlikušos kartupeļus.
5
Pārlej sacepumu ar krējumu, kas samaisīts ar majonēzi un ūdeni. Pārklāj ar foliju, liek krāsnī uz 25 minūtēm.
6
Tad noņem foliju un cep vēl 10 minūtes, līdz sacepums skaisti apbrūnējis.
7
Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz.
Lai labi garšo!
Pannā cepts ēdiensGaršvielas un garšaugiMaltā gaļaPipariSaldais krējumsŪdensGaļas sacepumiKartupeļu sacepumiMajonēzeSīpoli
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit