Foto: Privātais arhīvs
Gards un sātīgs kartupeļu sacepums no tā, kas atrasts ledusskapī. Recepti iesaka mūsu lasītāja Skaidrīte.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

8 kartupeļi600 gmaltā gaļa1 burkāns2 sīpoli pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari garšvielas eļļa10 siera plāksnītes200 mlsaldais krējums150 gmajonēze1 glāzeūdens

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, sagriež plānās ripiņās, pārslaka ar eļļu, pārkaisa ar garšvielām un samaisa.

2

Burkānu nomizo un sarīvē. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Pannā sakarsētā eļļā apcep sīpolus, tiem pievieno malto gaļu un turpina cept 3-4 minūtes, tad pievieno burkānus, sāli, piparus, garšvielas un apmaisot cep vēl 3-4 minūtes.

3

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

4

Karstumizturīgā veidnē liek pusi kartupeļu, tad malto gaļu, siera plāksnes un beigās atlikušos kartupeļus.

5

Pārlej sacepumu ar krējumu, kas samaisīts ar majonēzi un ūdeni. Pārklāj ar foliju, liek krāsnī uz 25 minūtēm.

6

Tad noņem foliju un cep vēl 10 minūtes, līdz sacepums skaisti apbrūnējis.

7

Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!