Foto: DELFI

''Tasty'' projektā "Dzīvo garšīgi!" apciemojām bloga Mrs. Paula Roze kūrētāju, kas padalījās ar viņas ģimenē ļoti iecienītu recepti. Paula Roze mudina ļauties eksperimentiem tieši garšvielu pievienošanas brīdī, tad sulīgie vistas filejas gabaliņi krēmīgā kokosriekstu karija mērcē allaž sagādās patīkamu pārsteigumu.

45Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

800 gvistas fileja500 mlkokosriekstu piens pēc garšassviests pēc garšassāls pēc garšascitronpipari pēc garšaskarijs200 grīsi

Pagatavošana

1

Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos.

2

Pannā izkausē dāsnu pikuci sviesta un uz lielas uguns liek cepties vistas fileju.

3

Kad fileja ir viegli apcepta, nogriež mazāku liesmu, uzliek vāku un ļauj gaļai sutināties sviestā.

4

Tikmēr kokosriekstu pienu ielej bļodā un ar putotāju nedaudz uzkuļ, tādējādi mērce būs gaisīgāka.

5

Pārlej vistu ar kokosriekstu pienu, pārkaisa visu ar citronpipariem un kariju. Mērci apmaisa un liek atpakaļ vāku.

6

Mērci turpina sutināt, ik pa laikam pagaršojot, ja nepieciešams, pievieno vēl kariju. Sāli pievieno gandrīz pašās beigās.

7

Gatavu mērci pasniedz ar vārītiem rīsiem. Kā tos izvārīt irdenus, lasi šajā rakstā.

Noskaties arī video recepti un sarunu ar Paulu Rozi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!