Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo, lielākos sadala, lai visi būtu vienāda lieluma, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra aptuveni 10 minūtes no ūdens uzvārīšanās brīža.
Kamēr kartupeļi vārās, paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku smalkos kubiņos. Saldētus zaļos zirnīšus ber bļodā, pārlej ar verdošu ūdeni, tad ūdeni nolej, pārlej zirnīšus ar aukstu ūdeni, nolej.
Pēterīļus un sīpolus sīki sakapā. Kukurūzai nolej šķidrumu. Papriku, zirnīšus, kukurūzu, sīpolus un pētersīļus ber bļodā un samaisa.
Ūdeni nolej, kartupeļus ber atpakaļ katlā, uz nelielas liesmas apžāvē aptuveni divas minūtes. Nedaudz atdzesē, sagriež vēlamā lieluma gabaliņos vai šķēlītēs, liek lielā bļodā, pievieno gabaliņos sagrieztas olas un lielāko daļu dārzeņu, nedaudz atstājot dekorēšanai.
Pievieno majonēzi. sāli, sinepes un kaperus ar visu marinādi un samaisa. Pārber ar atlikušajiem dārzeņiem un pasniedz.
Ieteikums: šajos salātos lieliski iederēsies arī savā sulā konservēta tunča gabaliņi.
Lai labi garšo!