pupiņas mērcē
Foto: DELFI
Kad sakārojas pupiņas mērcē, bet pupiņu mērcēšanai nav laika, tad nākas īstenot patiesi ģeniālu un vienkāršu veidu – izmantot konservētas pupiņas, lai jau pēc 10 minūtēm varētu baudīt gardu maltīti.
10Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

675 gkonservētas pupiņas (3 bundžas)2 ĒKkviešu milti (ar kaudzi)600 mlpiens pēc garšassāls rapšu eļļa

Pagatavošana

1

Konservētās pupiņas ieber caurdurī un noskalo.

2

Pannā sakarsē eļļu, virsū ber konservētās pupiņas. Tās pāris minūtes apcep, tad pievieno miltus un visu samaisa.

3

Pannas saturam pievieno pienu, kā arī sāli pēc garšas. Gaida, kad mērce sāks uzmest "burbuļus" un sabiezēt.

4

Kad iegūts mērces vēlamais biezums, nogriež liesmu un lej gardo pupiņu mērci šķīvjos.

5

Pasniedz ar baltmaizes riecienu, kā arī glāzi piena. Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar kapātiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!