Foto: Santa Maria
Grilēts lasis garšos īpaši labi, ja pasniegsi to ar aromātiskiem ziedkāpostu "rīsiem".
45Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
eļļa cepšanai4 laša steiki garšviela grilētiem ēdieniem ZIEDKĀPOSTU "RĪSIEM":400 grīvēts ziedkāposts2 TKkarijs2 sarīvētas ķiploka daiviņas saujasīpolloki2 ĒKcitronu sula pēc garšaskapāti pētersīļi70 gBaby spināti pēc garšassadrupināti melnie pipari pēc garšassāls100 gsakapātas mandeles150 gfetas siers, sagriezts gabaliņos

Pagatavošana

1

Bagātīgi pārkaisa lasi ar garšvielu grilētiem ēdieniem un liek pannā uzkarsētā eļļā ar ādu uz augšu. Cep, līdz viena puse kļūst zeltaini brūna – aptuveni 4 minūtes.

2

Apgriež zivi otrādi un cep, līdz tā kļūst mīksta – vēl aptuveni 3 minūtes.

3

Gatavo ziedkāpostu "rīsus". Uzkarsē pannu un ielej tajā eļļu. Cep sarīvēto ziedkāpostu kopā ar kariju, ķiplokiem un sīpollokiem, līdz "rīsi" kļūst nedaudz mīkstāki - aptuveni 7 minūtes.

4

Pievieno citronu sulu, pētersīļus, spinātus, melnos piparus un sāli, samaisa un cep vēl 2-3 minūtes.

5

Liek uz šķīvja, pārkaisa ar mandelēm un drupinātu Fetas sieru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!