Ja nevēlies ķēpāties ar produktu daudzumu mērīšanu un svēršanu, seko mazo francūžu piemēram, kā mēru izmantojot 250 ml jogurta trauciņu un skaiti līdzi: viens trauciņš jogurta, divi trauciņi cukura, trīs trauciņi miltu...
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ieziež kēksa vai kūkas veidni ar sviestu vai eļļu. Citronam norīvē miziņu, izspiež sulu.
Bļodā ber miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli un citrona miziņu. Visu samaisa.
Nelielā bļodā ar dakšu viegli sakuļ olas ar jogurtu, eļļu un citronu sulu. Tad pievieno lielās bļodas saturam un visu samaisa ar karoti.
Cep aptuveni 50 minūtes, pārbaudot gatavību ar koka irbulīti – ja, iebakstot kēksā, irbulītis izvelkot ir sauss, kēkss ir gatavs.
Padoms: citronu receptē vari aizstāt ar apelsīnu, laimu vai mandarīnu, kā arī papildināt mīklu ar vaniļas ekstraktu vai šķipsnu muskatrieksta.