Foto: DELFI
Sulīgi, ātri pagatavojami tomātu salāti bez treknām mērcēm un eļļas būs lieliska piedeva šašlikam un citiem uz grila gatavotiem gaļas ēdieniem. Ķiploks salātiem piešķirs patīkamu asumiņu, kinza – svaigumu, bet grauzdētu valriekstu gabaliņi gādās par to, lai salāti neatsulotos.
10Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

7 gab.tomāti2 ķiploka daiviņas1 kinzas buntīte saujavalriekstu kodoli šķipsnasāls0.33 TKcukurs šķipsnamelnie pipari

Pagatavošana

1

Tomātus sagriež gabaliņos. Ķiplokus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves vai izspiež caur spiedi. Kinzu (var izmantot ārī pētersīļus, baziliku vai citus zaļumus pēc izvēles) sasmalcina. Izspiež citrona sulu.

2

Valriekstus uz sausas pannas viegli apgrauzdē, tad liek piestā un saberž, atstājot arī pa kādam lielākam gabaliņam. Ja piestas nav, riekstu kodolus var iebērt maisiņā un padauzīt ar gaļas āmuriņu vai mīklas rulli.

3

Visas salātu sastāvdaļas liek traukā, pievieno sāli, piparus, cukuru un samaisa.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!