Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodā ar dakšiņu sakul olas ar sāli, pipariem.
Pannā liec turku zirņus, olīvas, eļļu, kaperus, kumīnu un cep uz lielas liesmas, līdz zirņi apbrūnē. Kad viss gatavs, izņem no pannas un pārliec traukā.
To pašu pannu vēlreiz sakarsē, ielej sakultās olas un neaiztiekot cep 10 sekundes. Kad ap malām sāk parādīties pirmās sarecēšanas pazīmes, ar dakšiņu pabīdi olu masu nost no malām, pagāžot pannu uz to pusi, kurā šo darbību veic. Ļauj, lai tukšajā, nobīdītajā vietā ietek olu masa. Tā izdari uz visām pusēm. Tādējādi vidusdaļa satecēs visapkārt pa malām.
Kad viss satecējis, izslēdz liesmu un atstāj pannā gatavoties 1‒2 minūtes. Uz vienas puses uzber sieru, uzliec pildījumu un pārloki pāri otru pusi. Pasniedz.
Šī ir recepte no Signes Meirānes jaunās pavārgrāmatas "52 omletes. Viena omlete katrai nedēļas nogalei", kura tapusi sadarbībā ar "Balticovo".