Burkāni sniegs normālai redzei un ādas veselībai nepieciešamo karotīnu, ingvers ar savām pretiekaisuma īpašībām palīdzēs uzturēt imunitāti, savukārt jogurts dos organismam tik nepieciešamās olbaltumvielas.
Recepti piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi". Sāstāvdaļas paredzētas divām personām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomizo un sagriež gabalos apelsīnu. Liek apelsīnu gabaliņus blenderī.
Nomizo greipfrūtu, izspiediež greipfrūta sulu. (Ja kokteilī liksi veselus greipfrūta gabaliņus, smūtijs var sanākt rūgtens.)
Izspiež burkānu sulu . Ja nav sulu spiedes, burkānu var aizstāt ar vēl vienu apelsīnu. Nomizo un sarīvē ingvera gabaliņu uz smalkās rīves.
Saliek visas sastāvdaļas blenderī, pievieno jogurtu, čia sēklas, medu vai kļavu sīrupu, sablendē, rotā ar čia sēklām un bauda!
Lai labi garšo!