"Īstai "Pavlovai" pēc konsistences ir jābūt nevis viscaur izceptam bezē, bet gan ārpusē kraukšķīgai, drupenai, bet viducī – maigai un zefīrīgai," skaidro receptes autore Diāna Šulce–Palma savā blogā "Gards, ka nenoēsties!".
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Olu baltumus saputo vieglās putās. Turpinot putot, pievieno karoti pa karotei cukuru un puto, līdz masa kļūst stingra un zīdaina. Pašās beigās pielej citrona sulu un pieber kartupeļu cieti.
Uz cepamās plāts uzklāj cepampapīru un liek virsū sakulto olbaltumu. Izveido smuku apli ar iedobi vidū kā lēzenai bļodiņai.
Liek līdz 120°C uzsildītā cepeškrāsnī un cep 1 stundu. Izslēdz un turpat cepeškrāsnī atdzesē.
Apelsīnu krēmam katliņā sajauc visas sastāvdaļas, izņemot sviestu, un liek uz nelielas uguns. Nepārtraukti maisot, karsē, līdz krēms ir sabiezējis. Noņem no plīts un pa vienam iemaisa gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu.
Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī dzesēties.
Kad viss atdzisis, sakuļ saldo krējumu ar cukuru vieglās putās.
Ar nazi nogriež apelsīniem mizas un sagriežam mīkstumu ripiņās.
Uz olbaltuma pamatnes kārto apelsīnu krēmu, virsū liekot saputoto putukrējumu un dekorē ar apelsīna šķēlītēm.
Salds un gards, ka nenoēsties!
Lai labi garšo!