Konfektes var papildināt ar rīvētu citronu vai apelsīnu miziņu, iekšā ievelt grauzdētu riekstu vai, piemēram, ķirsi. Tāpat arī no ārpuses var apviļāt ar šokolādes vai kokosriekstu skaidiņām. Šajā receptē tiek izmantotas smalcinātas mandeles.
"Brigadeiros" ir arī burvīgs pildījums glazūrkēksiņiem, ja gribas ko interesantāku par pierasto vārīto krēmu. Tāpat arī "brigaidero" krēmu izmanto kūkās, piemēram, slavenajā šokolādes tortē "Bolo Brigadeiro", iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna Šulce-Palma.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek katliņā iebiezināto pienu, samaisa ar kakao pulveri un liek uz uguns. Pievieno sviestu un vāra, nepārtraukti maisot, līdz mazliet sabiezē. Vārīt masu vajadzētu tik ilgi, līdz tā iegūst ne pārāk bieza krējuma konsistenci. Ja pārvāra, būs diezgan grūti savelt bumbiņas, tās būs dikti cietas. Savukārt, ja savāra nepietiekami, masa būs pārāk mīksta un gribēs izplūst. Ledusskapī masa sacietē vairāk – ja tā ir diezgan mīksta, pirms veidošanas ieliek ledusskapī.
Pilnībā atdzesē un veido no masas bumbiņas, kuras apviļā sasmalcinātos riekstos.
Lai labi garšo!