Foto: DELFI
Cepšana sālī ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā ātri un bez liekas ķēpāšanās lielāka izmēra zivis pagatavot tā, lai tās būtu īpaši sulīgas. Šoreiz stāstīsim, kā pagatavot sālī ceptas makreles jeb skumbrijas.
30Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 makreles jeb skumbrijas1 kgsāls2 citroni saujadilles

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.

2

Zivīs izķidā, noskalo zem tekoša ūdens un nosusina papīra dvieļos. Citronu sagriež plānās šķēlītēs. Zaļumus sakapā.

3

Uz cepamās plāts uzber aptuveni 1 cm biezu sāls kārtu. Uz sāls liek makreles, pilda ar citronu šķēlītēm un zaļumiem. Pārber ar atlikušo sāli, lai zivis viscaur būtu pārklātas ar sāli. Satraukumam, ka zivs, izmantojot šo cepšanas metodi, rezultātā būs pārāk sāļa, nav nekāda pamata.

Foto: DELFI
4

Liek krāsnī uz 25 minūtēm. Izņem, atdala sāls garozu, zem kuras atklāsies sausa, ļoti viegli atdalāma zivs āda un sulīgs mīkstums, kas šoreiz tika pasniegts Vidusjūras noskaņās – ar citronu bulguru (recepte – te), krāsnī ceptu marinētu papriku (recepte – te) un olīvām.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!