Foto: DELFI
Mīksta, drupana un ar kraukšķi - tāda ir šī šokolādes plātsmaize, kas no saldumu šķīvja pazūd ļoti ātri.
100Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gtumšā šokolāde130 gsviests3 olas175 gpūdercukurs200 gmilti1 TKcepamais pulveris150 gvalrieksti

Pagatavošana

1

Šokolādi salauž gabaliņos un ūdens peldē izkausē katliņā kopā ar sviestu.

2

Olas saputo ar cukuru, līdz masa vairākkārt palielinājusies apjomā un kļuvusi gandrīz balta.

3

Olu masu samaisa ar izkausēto šokolādi, pievieno miltus, cepamo pulveri un sasmalcinātus valriekstus.

4

Cepamo veidni ietauko ar sviesta piciņu, ielej tajā sagatavoto mīklu.

5

Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 160 grādos, līdz brūnīša virsiņa ir kļuvusi kraukšķīga, bet viducis vēl mīksts – aptuveni 40 - 45 minūtes.

6

Gatavo cepumu pilnībā atdzesē un pirms pasniegšanas sagriež kvadrātiņos.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!