Vien' maz' omlet' - 5
Foto: Privātais arhīvs

Nesteidzīgiem rītiem piestāv čagana fritata ar pavasara lielāko kārumu – sparģeļiem. Savu veikumu iemūžinājusi Dita, kura recepti atradusi blogā "Lindas Virtuve" un atzinusi to par labu esam. Vai zināji, ka sparģeļi ir bagāti ar dažādām minerālvielām un vitamīniem, turklāt spēj mazināt paģiras? Par brīnumaino dārzeni lasi šajā rakstā.

30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 gab.olas1 saujasparģeļi pēc garšassaldais krējums1 gab.sarkanais sīpols1 gab.ķiploki pēc garšasfetas siers pēc garšascietais siers pēc garšaseļļa

Pagatavošana

1
Pannā sakarsē eļļu un apcep smalki sagrieztu sarkano sīpolu un divas ķiploka daiviņas.
Foto: Privātais arhīvs
2
Bļodā sakuļ olas, saldo krējumu un cieto sieru. Lej cepamajā formā.
3
Olu masai pārkaisa ceptos sīpolus un ķiplokus, var pievienot arī sauju sagrieztu lociņu.
Foto: Privātais arhīvs
4

Virsū kārto svaigus sparģeļus. Vairāk par to sagatavošanu lasi šajā rakstā.

5

Foto: Privātais arhīvs
6

Visu pārkaisa ar sadrupinātu fetas sieru.

7

Foto: Privātais arhīvs
8

Cep apmēram 15 minūtes 200 grādu temperatūrā. Lai fritata iegūtu zeltaino krāsu, beigās ieslēdz grila režīmu.

Foto: Privātais arhīvs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!