Sastāvdaļas
Pagatavošana
Iepriekšējā vakarā sajauc visas mīklas sastāvdaļas un liek ledusskapī uz nakti (mīklai ledusskapī būtu jāpastāv vismaz 2 stundas).
No rīta gatavo rabarberus. Notīra kātus un sagriež nelielos kubiņos. Liek katlā, pievienojot klāt cukuru, kanēli, muskatriekstu, sulu no apelsīna un 1 ĒK rīvētas apelsīna miziņas. Vāra ~5-7 minūtes, līdz rabarberi ir mīksti.
Gatavo šokolādes mērci. Katliņā sakarsē pienu un saldo krējumu. Pievieno šokolādi un ļauj tai izkust. Atsevišķā bļodā nedaudz saputo olas dzeltenumu un lēnām pievieno tam karstu piena-šokolādes maisījumu. Salej visu atpakaļ katlā un turpina vārīt uz lēnās uguns, pastāvīgi maisot, kamēr mērce nedaudz sabiezē.
Uz sakarsētās pannas cep plānas pankūkas (mīklā jau ir sviests, tāpēc pannu nevajag atsevišķi ietaukot).
Pilda pankūkas ar rabarberu masu, saloka un pasniedz, pārlejot ar šokolādes mērci un rotājot ar zemenēm, piparmētrām un baziliku.
Lai labi garšo!