Foto: DELFI
No grilētiem tomātiem ģeniāli vienkārši pagatavojamo mērci piknikā vai dārza ballītē varēsi izmantot gan ziešanai uz maizes, gan kā gardu piedevu grilētai gaļai vai zivīm. Mēs galvojam, ka viesi būs sajūsmā un kečupa pudele paliks neskarta.
15Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

tomāti ķiploka daiviņas1 kinzas, pētersīļu vai bazilika bunte1 TKcukurs pēc garšassāls4 ĒKcitronu sula vai etiķis4 ĒKolīveļļa

Pagatavošana

1

Tomātus saver uz iesma, liek uz grila un, ik pa laikam apgrozot, cep, līdz miziņa no visām pusēm ir vienmērīgi apsvilusi un sāk plaisāt.

2
3

Apceptos tomātus no iesma ieslidina bļodā, pievieno pārējās sastāvdaļas un sablendē viendabīgā masā.

4

Mērce ir gatava!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!