Foto: DELFI
Spānijā iecienīto gaspačo zupu ir ierasts iebiezināt ar sakaltušas maizes šķēlēm. Es aizņēmos šo ideju, lai, liekot lietā izdomu, no ledusskapī atrastajiem produktiem pagatavotu balto gaspačo latviešu gaumē. Eksperimenta rezultāts bija varen garšīgs un atspirdzinošs.
15Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 diļļu bunte3 ķiploka daiviņas1 saujapiparmētras4 ĒKolīveļļā4 ciabatas šķēles8 redīsi1 garais gurķis1 saujaspināti pēc garšassāls0.5 ĒKcukurs4 ĒKbaltvīna etiķis pēc garšasūdens1 lkefīrs

Pagatavošana

1

Dilles sasmalcina, liek katlā. Pievieno rīvētus redīsus, kubiņos sagrieztu gurķi, sasmalcinātus spinātus, sāli, cukuru un samaisa.

2

Ciabatas šķēles saplucina mazākos gabaliņos, liek bļodā, pievieno krūzīti ūdens, piparmētru lapiņas, nomizotas ķiploka daiviņas, olīveļļu, baltvīna etiķi un visu sablendē viendabīgā masā.

3

Bļodas saturu lej katlā, pievieno kefīru un samaisa. Tad pievieno tik daudz ūdens, lai zupa būtu tev tīkamākajā konsistencē. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, cukuru vai etiķi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!