Ņem vērā, ka šo plātsmaizi var cept, izmantojot arī kāds citu mīklu, piemēram, smilšu vai kārtaino. Ļaujies eksperimentiem un pārkaisi izcepto gardumu ar pūdercukuru vai riekstus aizstāj ar mandeļu skaidiņām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Miltus sajauc ar raugu, sāli, cukuru, pievieno mīkstu sviestu, olu un siltu (ne karstu!) pienu. Samīca mīklu, trauku pārklāj ar drāniņu un liek siltā vietā uzrūgt aptuveni stundu.
Gatavo krēmu. Olu dzeltenumus sajauc ar trīs ēdamkarotēm cukura, vaniļas cukuru un miltiem. Pievieno uzkarsētu pienu.
Liek uz uguns un maisot karsē, līdz masa sabiezē. To nedrīkst uzvārīt! Krēmu padzesē, pāris reizes apmaisot.
Rabarberus sagriež mazos gabaliņos.
Ietaukotā pannā plānā kārtā izklāj mīklu. Virsū klāj krēmu un ar karoti izlīdzina.
Krēmam virsū vienmērīgi uzber sagrieztos rabarberus. Liek sakarsētā krāsnī un 220 grādu temperatūrā cep apmēram 20 minūtes.
Tikmēr saputo olu baltumus, pa daļām berot klāt cukuru. Putošanu nedrīkst pārtraukt, masai jābūt stingrai.
Masā iemaisa lielāko daļu riekstu. Var izmantot lazdu riekstus vai valriekstus.
Olu baltumu masu pārklāj karstajai plātsmaize, necenšoties to izlīdzināt.
Masā vienmērīgi izkārto zemeņu pusītes.
Pārkaisa atlikušos riekstus, liek vēlreiz krāsnī un cep vēl 15 minūtes.
Atdzesētu griež gabalos.
Recepti iesūtījusi: Silvija