Foto: Publicitātes foto
Šī ir vienkāršāka un ātrāka maizes versija un lieliski piestāvēs aperatīvam, pie dažādām uzkodām, pastētēm un smēriņiem, grilētu papriku, karamelizētiem sīpoliem utt. Recepti iesaka Linda Vilmansone.
50Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gmilti4 ĒKolīveļļa100 gūdens1 šķipsnasāls Garšvielas, ko pārkaisīt, – pēc izvēles un iespējām. Lielie sālsgraudi, svaigi garšaugi (rozmarīns, timiāns, salvija), kūpinātas paprikas pulveris, sīpolu kraukšķi utt.

Pagatavošana

1

Visas sastāvdaļas pamazām samīca kopā, līdz veidojas elastīga masa, kas nelīp pie rokām.

2

Masu intensīvi mīca aptuveni 10-12 minūtes.

3

Kad mīkla izmīcīta, to 20 minūtes atstāj uzbriest un tad izrullē plānus plāceņus, pārlej ar olīveļļu, pārber ar garšvielām un liek cepties 200 grādu karstumā, apmēram 10 minūtes, līdz tā kļūst viegli zeltaina, kraukšķīga un izveidojušies gaisa burbulīši.

Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!