Foto: Publicitātes foto
Ļoti garda uzkoda, ja sanācis uztaisīt par daudz risoto. Arancini ir fritētas risoto bumbiņas ar pildījumu. Pildījums var būt jebkāds – šķiņķis, siers (kā mīkstais, tā cietais), sēnes, maltā gaļa, soja.

Labu risoto recepti noteikti var atrast internetā, bet pamatā tie ir arborio rīsi, kas pagatavoti pēc risoto metodes. Garšu varam izvēlēties un regulēt paši, pēc sirds patikas. Recepti iesaka Linda Vilmansone.

30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 grisoto70 gmocarella0.5 TKkūpinātas paprikas pulveris2 olas70 grīvmaize eļļa fritēšanai

Pagatavošana

1

Mocarellas sieru sagriež nelielos kubiņos (1x1 cm) un apbārsta ar kūpināto papriku.

2

Ar mitrām rokām veļ bumbiņas, kurās iespiež neielu iedobi, tajā liek mocarelas gabaliņus un aizspiež ciet tā, lai izveidotos glīta bumbiņa, līdzīga kotletei.

3

Bumbiņu apviļā eļļā, rīvmaizē un fritē viegli zeltainu. Pasniedz uzreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!