Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo pamatni. Kanēli samaisa ar cukuru. Sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar sviestu, kanēļa cukuru, liek formā un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne.
Liek pamatni ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.
Gatavo pildījumu. Kafijas dzirnaviņās sablenderē cukuru un vaniļas cukuru ar citrona miziņu un šķipsnu sāls līdz pūdercukura konsistencei.
Liek bļodā kopā ar maskarponi, krēmsieru un olu dzeltenumiem. Kārtīgi saputo ar elektrisko mikseri.
Želatinu (vai 2 želatīna plāksnes) uzbriedina, pārlejot ar viena citrona sulu. Pēc 10 minūtēm želatīnu izkausē un pievieno kūkas pildījuma masai.
Īpaši gaisīgam rezultātam beigās saputo saldo krējumu vijīgās putās un iecilā kūkas masā.
Liek krēmu virs kūkas pamatnes un tad kūku atdzesē ledusskapī vēl pāris stundas.
Pirms pasniegšanas dekorē ar šķēlītēs sagrieztām zemenēm un rožu ziedlapiņām.
Lai labi garšo!