Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 170 grādiem.
Gatavo pamatni. Sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar mīkstu sviestu, liek formā ar noņemamu malu un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne. Liek krāsnī uz 10 minūtēm.
Pa to laiku gatavo pildījumu. Rikotai pievieno maskarponi, olas, cukuru, sāli, diviem citroniem norīvētas miziņas, viena citrona sulu un visu sakuļ viendabīgā masā.
Liek masu veidnē virs pamatnes, liek krāsnī un cep stundu.
Konservētiem persikiem nolej šķidrumu (to var izmantot dzēriena pagatavošanai), persikus sagriež šķēlītēs.
Pannā izkausē sviestu, pievieno cukuru un maisot karsē, līdz iegūta skaisti zeltaina karamele. Tad liek pannā persiku šķēlītes un, uzmanīgi apmaisot, karamelizē aptuveni minūti, tad nogriež liesmu.
Pārklāj siera kūku ar karamelizētajiem persikiem, dekorē ar grauzdētām mandeļu skaidiņām un piparmētru lapiņām.
Atdzesē, noņem kūkas formai malu, griež šķēlēs un pasniedz.
Lai labi garšo!