Valdis Ošiņš

Recepti iesaka Vita Krūmiņa un Druvis Legzdiņš, kā arī Zaubes savvaļas kulinārā festivāla, kas notiks jau 14. jūlijā, komanda.

60Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

ezera zivis no loma burkāni kartupeļi sīpols, ķiploks, pētersīļa sakne, lauru lapa sāls, melnie graudu pipari zaļumi – dilles, pētersīļi, lociņi nedaudz degvīna PIEDERUMI: gruzdoša pagale marle liels katls ar stieni vārīšanai uz uguns

Pagatavošana

1

Zivīm nokasa zvīņas (tās var vispirms noplaucēt ar verdošu ūdeni vai tīrīt zem ūdens, lai zvīņas
nesprakstētu uz visām pusēm), izņem iekšas un žaunas.

2

Zivis ietin marlē vai auduma maisiņā, lai buljonā nebūtu asaku. Lielās zivis (līdakas, vimbas un citas) liek atsevišķi, mazās (asarīši, raudas) atsevišķi.

3

Pievieno nemizotu sīpolu, nomizotu ķiploku, pētersīļa sakni, lauru lapu, sāli, melnos piparus, gabaliņos sagrieztu burkānu. Vāra buljonu.

4

Kad lielās zivis ir gatavas, arī buljons ir kārtībā. No buljona izmakšķerē visu ārā, izņemot sīkāk sagrieztos burkānus.

5

Buljonam pievieno nomizotus un sagrieztus kartupeļus, un turpina vārīt. Izlupina lielās zivis. Zivs gaļu pievieno buljonam.

6

Kad kartupeļi gatavi, zupā uz brīdi iemērc gruzdošu malkas pagali un pēc tam pielej nedaudz degvīna.

7

Iekaisa sasmalcinātus zaļumus, un zupa gatava.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!