30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgmīdijas150 grīvmaize1 citrons2 ķiploku daiviņas timiāna zariņi neliela pētersīļu bunte70 gsviests
Pagatavošana
1
Mīdijas 5 minūtes novāra karstā buljonā.
2
Atvērtas mīdijas izkārto uz cepamās plātnes, kas izklāta ar cepamo papīru.
3
Nelielā katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu.
4
Pagatavo rīvmaizes maisījumu. Smalki sakapā pētersīļus, ķiploku daiviņas. Pievieno timiāna lapiņas un sajauc ar rīvmaizi.
5
Ar smalko rīvi nomizo citrona miziņas un pievieno rīvmaizes maisījumam. Pievieno arī izkausēto sviestu. Pēc garšas pievieno arī šķipsniņu sāls.
6
Uz katras mīdijas uzpilina citronu sulu un pāri karto 1 karoti kraukšķu maisījumu.
7
Liek cepties 200 grādu karstā krāsnī 5 minūtes, līdz rīvmaize kraukšķīga. Ēd karstas.
PusdienasVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiRomantiskas vakariņasCepeškrāsnsVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasZivju un jūras produktu uzkodasKarstās uzkodasMīdijasPētersīļiRīvmaizeSviestsĶiplokiTimiāns
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit