Publicitātes foto
Recepti iesaka Linda Vilmansone. Mīdijas var ēst ne tikai ar mērci un bageti. Šādi pagatavotas, tās garšos pat tiem, kas jūras veltes pārāk nemīl, un tas būs lielisks papildinājums atspirdzinošam kokteilim aperitīvā, teic Linda.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgmīdijas150 grīvmaize1 citrons2 ķiploku daiviņas timiāna zariņi neliela pētersīļu bunte70 gsviests

Pagatavošana

1

Mīdijas 5 minūtes novāra karstā buljonā.

2

Atvērtas mīdijas izkārto uz cepamās plātnes, kas izklāta ar cepamo papīru.

3

Nelielā katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu.

4

Pagatavo rīvmaizes maisījumu. Smalki sakapā pētersīļus, ķiploku daiviņas. Pievieno timiāna lapiņas un sajauc ar rīvmaizi.

5

Ar smalko rīvi nomizo citrona miziņas un pievieno rīvmaizes maisījumam. Pievieno arī izkausēto sviestu. Pēc garšas pievieno arī šķipsniņu sāls.

6

Uz katras mīdijas uzpilina citronu sulu un pāri karto 1 karoti kraukšķu maisījumu.

7

Liek cepties 200 grādu karstā krāsnī 5 minūtes, līdz rīvmaize kraukšķīga. Ēd karstas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!