Foto: Privātā arhīva foto
Kraukšķīgu marinētu patisonu recepti pieliekamā krājumu papildināšanai iesakai Sniedze Puriņa.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

patisoni ķiploki diļļu kāti un ziedi upeņu lapas smaržīgie pipari mārrutku lapas melnie graudu pipari MARINĀDEI:1 lūdens2 ĒKsāls1 ĒKcukurs7 ĒKetiķis

Pagatavošana

1

Gatavo marinādi. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru un uzkarsē, līdz ūdens vārās, bet cukurs un sāls ir izkusis. Pievieno etiķi, nogriež liesmu.

2

Rūpīgi izmazgātās burkās iemet pa 6-7 melnajiem pipariem, pāris smaržīgos piparus, tad liek gabalos sagrieztus patisonus (mazāka izmēra patisonus var negriezt) pamīšus ar diļļu kātiem un ziediem, kā arī mārutku un upeņu lapām. Katrā burkā pievieno 4-5 nomizotas ķiploka daiviņas. Burku saturu pārlej ar verdošu marinādi.

3

Burkas liek katlā ar verdošu ūdeni un pasterizē. Katlā ieliek termometru, un, kad sasniegti +85 °C, to uzskata par karsēšanas sākumu. Puslitra un litra burkas karsē aptuveni 20–25 minūtes. Pēc tam burkas izņem no ūdens un aizskrūvē ar vāciņiem (vāciņi iepriekš piecas minūtes jānovāra ūdenī).

4

Pasterizēšanas laikā katras burkas saturam var pievienot vēl mazliet etiķa, jo karstā marinādē tas iztvaiko.

5

Burkas atdzesē un uzglabā vēsā vietā.

*Ja vēlas, burku saturu var papildināt arī ar citiem dārzeņiem, piemēram, gurķiem, ziedkāpostu rozetēm vai kabaču ripām.

Foto: Privātā arhīva foto

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!