Jolo virtuve - 105
Foto: Privātais arhīvs
"Dziesmusvētku dalībniekiem pusdienās un launagā tika iedalīts arī pa sulīgam ābolam, bet cik tad ilgi ābolus ēdīsi, tāpēc sanāca iekrāt un, atgriežoties mājās, izvārījās garda zapte," atklāj receptes autors Niks Bērziņš no JDK "Zālīte".
30Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

āboli ūdens kanēlis cukurs

Pagatavošana

1

Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež gabaliņos.

Foto: Privātais arhīvs
2

Liek iekšā katliņā, pielej nedaudz ūdens un šauj uz plīts karsēties.

Foto: Privātais arhīvs
3

Kad jau paliek mīksti, piešauj cukuru un kanēli un vāra tik tālāk maisot.
Foto: Privātais arhīvs
4

Kad jau lielākā daļa mīksta un zaptaina, bet daļa vēl ābolu veseli tad ņem nost, lai drusku atdziest.

Foto: Privātais arhīvs
5

Nu zapti var iepildīt burciņā un izmazgāt katlu.

Foto: Privātais arhīvs
6

Liek virsū uz savām brokastu pankūkām un gremdējas atmiņās par Dziesmu un deju svētkiem

Mēs ēdīsim no visas sirds!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!