Foto: Shutterstock
Maigi kabaču salāti ar rīsiem ziemas krājumu papildināšanai. Uzsildītus salātus varēsi gan baudīt kā vieglu maltīti, gan pasniegt kā piedevu pie gaļas ēdieniem, izmantot zupas pamatam vai leksēt no burkas tāpat vien.
150Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kgkabači1 kgsīpoli1 kgburkāni1 kgtomāti2 gab.paprika1 ķiploka galva1 glāzerīsi300 mlūdens3 ĒKsāls2 ĒKcukurs250 mleļļa100 mletiķis (9%)

Pagatavošana

1

Sīpolus nomizo un sasmalcina kubiņos. Kabačus sagriež kubiņos. Rīsus noskalo vairākos ūdeņos. Tomātus, nomizotus ķiplokus un papriku sablendē vai samaļ ar gaļas maļamo mašīnu. Burkānus notīra, sarīvē uz rupjās rīves.

2

Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc pāris minūtēm pievieno burkānus un cep vēl 2-3 minūtes. Tad visu pārlej ar sablendēto tomātu mērci un sautē 10 minūtes.

3

Kabačus pievieno katla saturam, liek klāt arī sāli, cukuru un vāra uz nelielas liesmas aptuveni 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

4

Tad pievieno rīsus, ūdeni, visu apmaisa un uz nelielas liesmas vāra 15-17 minūtes. Kad katls noņemts no plīts, pievieno etiķi un iemaisa.

5

Karstu masu lej sterilizētās burkās, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem, ietin segās un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!