Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sīpolus nomizo un sasmalcina kubiņos. Kabačus sagriež kubiņos. Rīsus noskalo vairākos ūdeņos. Tomātus, nomizotus ķiplokus un papriku sablendē vai samaļ ar gaļas maļamo mašīnu. Burkānus notīra, sarīvē uz rupjās rīves.
Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc pāris minūtēm pievieno burkānus un cep vēl 2-3 minūtes. Tad visu pārlej ar sablendēto tomātu mērci un sautē 10 minūtes.
Kabačus pievieno katla saturam, liek klāt arī sāli, cukuru un vāra uz nelielas liesmas aptuveni 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Tad pievieno rīsus, ūdeni, visu apmaisa un uz nelielas liesmas vāra 15-17 minūtes. Kad katls noņemts no plīts, pievieno etiķi un iemaisa.
Karstu masu lej sterilizētās burkās, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem, ietin segās un atdzesē.
Lai labi garšo!