Jolo virtuve - 116
Foto: Privātais arhīvs

Groziņu pamatnei izmantojot auzu pārslas un sēkliņas, bet pildījumam nesaldinātu biezpiena krēmu ar sulīgām avenēm, rezultātā iegūsi ne vien gardu, bet arī veselīgu našķi, nenodarot skādi slaidajai līnijai. Protams, ja vien neapēdīsi 10 groziņus vienā piegājienā. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

ogas dekoram GROZIŅIEM:70 gauzu pārslas1 ola1 ĒKmedus1 saujalobītas saulespuķu sēklas PILDĪJUMAM:50 gbiezpiens80 gavenes30 mlūdens3 gželatīns

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Visas groziņu pamatnes sastāvdaļas liek bļodā, samaisa viendabīgā masā. Masu sadala četrās daļās, klāj kēksiņu veidnēs, izlīdzinot gar malām, veidojot groziņu formu. Cep krāsnī 10 minūtes, tad izņem un atdzesē.

2

Pa to laiku gatavo pildījumu. Biezpienu sablendē ar avenēm. Ja vēlas, var pievienot cukuru pēc garšas. Želatīnu pārlej ar ūdeni, uzbriedina, tad izkausē ūdens peldē, iemaisa biezpiena un aveņu masā.

3

Masu pilda groziņos, dekorē ar ogām, liek ledusskapī un atdzesē 1-2 stundas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!