Foto: Stirna&avocado

Kūkas sastāvā ne vienmēr jābūt piena produktiem un miltiem. Un var itin labi iztikt arī bez cepeškrāsns darbināšanas. Svarīgākā ir prasme pareizi izvēlēties sastāvdaļas un meistarīgi savienot tās, iegūstot debešķīgi gardu rezultātu. Recepti iesaka "Stirna&avocado".

Sastāvdaļas paredzētas 23 cm diametra kūkas veidnei.

270Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:160 gmandeles100 gsulīgas dateles1 ĒKkakao KRĒMAM:4 mīksti avokado3 laimi250 gķirši bez kauliņiem75 mlagaves sīrups50 mlkokosriekstu eļļa, izkausēta

Pagatavošana

1

Visas pamatnes sastāvdaļas liek virtuves kombainā un sablendē. Riekstu un dateļu masu vienmērīgi ieklāj kūkas formā.

2

Avokado nomizo, izņem kauliņus. Visas kūkas krēma sastāvdaļas, izņemot ķiršus, liek virtuves kombainā un sablendē viendabīgā masā.

3

Pievieno veselus ķiršus un iemaisa ar karoti. Krēma masu lej formā virs pamatnes.

4

Izdekorē kūku un liek saldētāvā vismaz uz 4 stundām. Vismaz 20 minūtes pirms pasniegšanas kūku no saldētavas izņem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!