Kūkas sastāvā ne vienmēr jābūt piena produktiem un miltiem. Un var itin labi iztikt arī bez cepeškrāsns darbināšanas. Svarīgākā ir prasme pareizi izvēlēties sastāvdaļas un meistarīgi savienot tās, iegūstot debešķīgi gardu rezultātu. Recepti iesaka "Stirna&avocado".
Sastāvdaļas paredzētas 23 cm diametra kūkas veidnei.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Visas pamatnes sastāvdaļas liek virtuves kombainā un sablendē. Riekstu un dateļu masu vienmērīgi ieklāj kūkas formā.
Avokado nomizo, izņem kauliņus. Visas kūkas krēma sastāvdaļas, izņemot ķiršus, liek virtuves kombainā un sablendē viendabīgā masā.
Pievieno veselus ķiršus un iemaisa ar karoti. Krēma masu lej formā virs pamatnes.
Izdekorē kūku un liek saldētāvā vismaz uz 4 stundām. Vismaz 20 minūtes pirms pasniegšanas kūku no saldētavas izņem.
Lai labi garšo!