Foto: Privātais ahīvs
"Visu laiku labākais lečo, kas turklāt ir arī ātri un vienkārši pagatavojams," tā savu gadiem pārbaudīto recepti piesaka Iveta Ozola.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 kgtomāti6 gab.paprikas7 gab.ķiploku daiviņas120 gcukurs1 ĒKsāls

Pagatavošana

1

Paprikai izņem sēklotni, mīkstumu sagriež gabaliņos. Tomātus sagriež gabaliņos. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.

2

Papriku, tomātus un ķiplokus liek katlā, pievieno cukuru, sāli un vāra 40 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot.

3

Karstu lečo pilda sterilizētās burkās, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem un atdzesē.

4

Lečo glabājas ļoti labi, to lieto pie zupām, mērcēm, gaļas ēdieniem vai arī ēd tāpat vien kā salātus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!