Foto: Privātais ahīvs
Pildīšanai parasti izmantojam kabačus, papriku un pat kartupeļus, nepelnīti piemirstot par daiļām formām apveltīto patisonu, kurš ir gluži kā radīts, lai to piepildītu ar gardu saturu, turklāt ceptā veidā priecē arī ar patīkami riekstainu garšu.
50Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 patisons250 gkūpināts šķiņķis100 gsiers50 mlsaldais krējums1 paprika pēc garšasmalti pipari

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.

2

Patisonu izgrebj ar karoti. Mīkstumu neizmet, jo to var izmantot pankūku vai plācenīšu pagatavošanai.

3

Gatavo pildījumu. Bļodā liek sasmalcinātu kūpināto šķiņķi (var izmantot arī kūpinātu vistu vai arī aizstāj kūpinājumu ar malto gaļu). Pievieno kubiņos sagrieztu papriku, sasmalcinātus sīpolus un maltus melnos piparus.

4

Visu pārlej ar saldo krējumu un apmaisa.

5

Masu liek patisonā un liek krāsnī uz 30 minūtēm. Tad pārber ar sarīvētu sieru un cep, līdz siers izkusis un apbrūnējis.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!