Foto: Privātais arhīvs
Izcili vienkārša un garšīga marinētu sviesta pupiņu recepte "ar stāžu", kas gadu gaitā pārbaudīta un atzīta par labu esamu. Recepti iesaka Iveta Ozola.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kgsviesta pupiņas1 kgpaprika1 lūdens1 glāzecukurs1 glāzeeļļa1 ĒKsāls10 ĒKetiķis

Pagatavošana

1

Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku kubiņos (var pievienot mazāk paprikas, palielinot pupiņu svaru, lai kopējā masa būtu 3 kilogrami).

Foto: Privātais arhīvs
2

Pupiņām nogriež galus, sagriež pupiņas mazākos gabalos.

Foto: Privātais arhīvs
3

Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, eļļu un apmaisot vāra, līdz marināde verdoša. Tad katlā ber pupiņas un vāra 5 minūtes, tad ber papriku un vāra vēl 10 minūtes. Pielej etiķi (ja izmanto esenci, tad pietiks ar 1 ĒK), pilda sterilizētās burkas, pārlej ar verdošo marinādi un aizvāko.

Foto: Privātais arhīvs
4

Pasterizēšana nav nepieciešama.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!