Foto: Rūta Krūma

Recepti iesaka Rūta Krūma un Vegānfestivāla, kas notiks 12. augustā, radošā komanda.

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 glāzesmērcēti Indijas rieksti3 ĒKcitronu sula4 ĒKauksti spiesta eļļa pēc garšassāls un pipari4.5 ĒKrauga pārslas2 TKgaršaugu maisījums pēc garšasūdens1 TKķimenes100 globītas pistācijas apviļāšanai

Pagatavošana

1

Ķimenes pārlej ar karstu ūdeni un mērcē vismaz pusstundu. Pēc tam visas sastāvdaļas, izņemot pistācijas, ievieto virtuves kombainā un sablendē līdz krēmveida konsistences masai (ķimenes pievieno pašās beigās).

2

Sietiņā dubultā kārtā ieklāj marli un samitrina, uz tās lej siera masu. Sasien marles pretējos stūrus, liek zem sloga, lai notek liekais šķidrums. Sieram ļauj nogatavoties 1–2 dienas istabas temperatūrā. Pirms pasniegšanas sieru apviļā sasmalcinātās pistācijās.

3

Svarīgi ūdeni pievienot pēc iespējas mazāk, lai siers sanāktu stingrāks. Ja vēlas sieru padarīt cietāku, to liek cepeškrāsnī 150 grādu temperatūrā un gaida, līdz sieram izveidojas "miziņa".

Lai labo garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!