Foto: DELFI
Hanzas savienības laikā Gotlandes tirgotāji ieveda ne tikai sudrabu un zvērādas, bet arī safrānu un rīsus. Tolaik arī radies pudiņam līdzīgais deserts, ko Visbijā dēvē par pankūku. Sākotnēji to gatavoja Ziemassvētkos, bet šobrīd bauda gan ikdienā, gan svētkos, pasniedzot ar putukrējumu un kazeņu ievārījumu.
240Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3.5 tasesūdens3 ĒKsviests1 TKsāls5 tasespiens1 gab.kanēļa standziņa1.5 tasesrisoto rīsi atdzesēta rīsu putra8 gab.olas1 tasecukurs150 gmandeļu skaidiņas0.5 tasessaldais krējums1 ĒKsviests šķipsnasafrāns

Pagatavošana

1

Sāc ar putras pagatavošanu. Liec rīsus, ūdeni, sāli un sviestu katlā ar biezu dibenu, sāc vārīt un sagaidi pirmo burbuli. Tad uzliec vāku, ļaujot vārīties desmit minūtes.

2

Noņem vāku, pievieno pienu un kanēļa standziņu. Atkal ļauj uzvārīties.

3

Nogriez uguni un ļauj putrai lēni virt apmēram 40 minūtes. Vākam jābūt noņemtam un ugunij ļoti, ļoti zemai. Uzmanies, lai putra nepiedeg! Tāpēc putru ik pēc brīža jāapmaisa.

4

Noņem katlu no plīts un noliec malā atdzist, kā arī izņem ārā kanēļa standziņu.

5

Atsevišķā bļodiņā iesit olas, pievieno saldo krējumu, cukuru un safrānu, visu kārtīgi sakul.

6

Putrai pievieno mandeļu pārslas un samaisi. Tad iemaisi olu un krējuma maisījumu.

7

Cepamajā pannā liec cepamo papīru, ko ietauko ar sviestu. Lej mīklu traukā un cep 30 minūtes 175 grādos.

8

Pasniedz vēl siltu ar putukrējumu un kazeņu ievārījumu. Piestāvēs arī lāceņu vai melleņu ievārījums.


Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!