Foto: DELFI
Šis ir viegls un gaisīgs deserts, kas ļaujas eksperimentiem atkarībā no ēdāju vēlmēm. Recepti iesaka krodziņa "Pils ķēķis" saimniece Ilze Briede.
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

SORBETAM:200 gsaldētas ogas70 gcukurs1 gab.olas baltums SKĀBĀ KRĒJUMA PUTĀM:100 gskābais krējums25 gcukurs MAIZES DRUMSTALĀM:2 gab.rudzu maizes šķēles1 ĒKsviests1 ĒKmaltas linsēklas DEKORĒŠANAI: pēc garšaspūdercukurs pēc garšassvaigas ogas

Pagatavošana

1

Gatavo sorbetu - saldētās ogas liek blenderī, pievieno cukuru un olas baltumu, visu sablendē viendabīgā masā.

2

Skābo krējumu (tam jābūt vismaz 25% treknam) saputo ar cukuru.

3

Uz pannas sviestā apgrauzdē rudzu maizes drumstalas, pievieno maltas linsēklas un ātri apgrauzdē arī tās.

4

Kārto visu caurspīdīgā glāzē vai burciņā, liekot kārtām - sāk ar saldēto ogu sorbetu, tad liek rudzu maizi, tad skābā krējuma putas. Dekorē ar svaigām ogām un pūdercukuru.

5

Kārtas var papildināt ar bezē cepumiem, putukrējumu vai svaigām ogām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!