Foto: Privātais arhīvs
Ļoti vienkārši pagatavojama kūka ballītei, vien jāatceras, ka nedrīkst žēlot ne sviestu, ne mellenes - tad cepiens būs sulīgs un kusīs mutē. Recepti iesaka Kristīne Lejniece.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 gab.olas150 gcukurs200 gsviests250 gmilti1 TKcepamais pulveris1 lmellenes100 mlskābais krējums3 ĒKcukurs pēc garšasavenes

Pagatavošana

1

Olas sakuļ ar cukuru un izkausētu sviestu, pieber miltus un cepamo pulveri un samaisa viendabīgā masā.

2

Pieber mellenes un uzmanīgi iemaisa tās mīklā.

3

Lej mīklu ietaukotā pannā un 180 grādos cep 30 minūtes.

4

Glazūrai skābo krējumu sajauc ar cukuru, pārlej pāri kūkai un cep vēl 10 minūtes.

5

Gatavo kūku dekorē ar svaigām mellenēm vai avenām un pasniedz atdzisušu

Foto: Privātais arhīvs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!