Foto: Publicitātes foto
Riekstu ķirbi "saprecinot" vienā šķīvī ar rukolu, baravikām, cieto sieru un paipalu olām, gardais iznākums pārliecinās pat tos, kuri apgalvo, ka ar ķirbjiem ir uz "jūs". Recepti sagatavojusi Linda Vilmansone-Virbule "Fiskars" rīkotajās kopā gatavošanas brokastīs.
25Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

400 griekstu ķirbis50 mlsezama eļļa70 grukola50 gcietais siers300 gbaravikas vai citas sēnes50 gciedru rieksti10 paipalu olas

Pagatavošana

1

Riekstu ķirbi sagriež daivās un nomizo. Apsāla, liek dziļā pannā vai katlā un sautē nelielā ūdens daudzumā 15 minūtes.

2

Sēnes sagriež gareniski plānās šķēlītēs un karstā sezama eļļā apcep zeltainas no abām pusēm.

3

Sausā pannā apgrauzdē ciedru riekstus.

4

Paipalu olas novāra 3 minūtes, liekot karstā ūdenī.

5

Šķīvī izkārto rukolu, pāri kārto ķirbja šķēlītes, pārrīvē parmezāna sieru, izkārto sēnes, uz pusēm pārgrieztas paipalu oliņas un pārber ar riekstiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!