Foto: Rūta Krūma
Piecās minūtēs pagatavojamo, pikanto vegānisko krēmsieru var smērēt uz maizes, mērcēt tajā kukurūzas čipsus vai dārzeņu salmiņus, izmantot kā mērci pastai vai rīsiem, un arī kā piedevu salātiem, sautējumiem un citiem ēdieniem. Recepti iesaka Rūta Krūma un Vegānfestivāla radošā komanda.
5Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gkonservētas baltās pupiņas2 glāzesvalriekstu kodoli2 ķiploka daiviņas200 gsaulē kaltēti tomāti eļļā pēc garšasKajēnas pipari4 ĒKrauga plārslas pēc garšasbaziliks, rozmarīns u.c.

Pagatavošana

1

Pupiņām nolej šķidrumu (to neizlej). Ķiplokus nomizo.

2

Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un sablendē līdz krēmveida masai. Pēc savas gaumes piekoriģē vēlamo konsistenci, ja nepieciešams, pievienojot pupiņām nolieto šķidrumu.

*Rauga pārslas nav tas pats, kas parastais raugs! Šis produkts tiek ražots no neaktīva rauga, un tām ir riekstu un siera garša, tādēļ rauga pārslas iederās vegāniskās siera mērcēs un gandrīz jebkurā ēdienā, kura garšu vēlies padarīt pilnvērtīgāku.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!