Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 10. oktobrī, visā pasaulē tiks svinēta Starptautiskā Putras diena, kuras laikā īpaši tiek uzsvērta putras labā ietekme uz veselību un piedāvāti mūsdienīgi tās pagatavošanas veidi. Lai dažādotu putras baudīšanas iespējas, kulinārijas bloga "Upene.lv" autore Annija Mihelsone un "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā recepti četru graudu putrai ar vīģēm, godži ogām un karamelizētiem valriekstiem.
25Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

0.5 glāzečetrgraudu pārslas1.5 glāzesrīsu - kokosriekstu piens1 vīģe1 ĒKgodži ogas ābols0.5 glāzevalriekstu kodoli1 saujabrūklenes1 ĒKkokosriekstu eļļa2 ĒKdateļu sīrups2 ĒKmedus1 ĒKbrūnais cukurs ĒKapelsīnu sula

Pagatavošana

1

Katliņā liek vārīties rīsu-kokosriekstu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.

2

Kamēr putra vārās, pagatavo karamelizētos riekstus – uzkarsētā pannā ieber riekstus un nedaudz tos apgrauzdē, tad pievieno kokosriekstu eļļu, kad tā izkususi, pievieno saldinātājus – dateļu sīrupu, medu un cukuru.

3

Visu karamelizē, līdz izveidojas brūngana karamele, pēc tam izspiež viena apelsīna sulu, trešdaļu no tās pievieno karamelizētajiem riekstiem. Apmaisa un ļauj šķidrajai karamelei sacietēt.

4

Putru liek bļodā. Sagriež smalkās šķēlītēs ābolu un izkārto to bļodiņā virs putras, blakus izkārto arī pārējās piedevas – valriekstus, vīģes, godži ogas un brūklenes.

5

Visam pa virsu pārlej pāri palikušo karameli, kas nav sacietējusi uz riekstiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!