Foto: Publicitātes foto
Putrai nav jābūt garlaicīgai! Lai iedvesmotu tevi dažādot veselīgas brokastu maltītes, kulinārijas bloga "Upene.lv" autore Annija Mihelsone un "Dobeles dzirnavnieks" iesaka recepti ātri pagatavojamai auzu pārslu putrai – ar karamelizētiem bumbieriem, avenēm un lazdu riekstu karameli
25Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

0.5 glāzeātri vārāmās auzu pārslas1.5 glāzerīsu-lazdu riekstu piens0.5 glāzelazdu riekstu kodoli0.5 bumbieris saujaavenes1 ĒKčia sēklas0.5 TKkanēlis2 žāvētas aprikozes1 piparmētru lapiņa1 ĒKkokosriekstu eļļa4 ĒKdateļu sīrups2 ĒKmedus2.5 ĒKbrūnais cukurs

Pagatavošana

1

Katliņā liek vārīties rīsu-lazdu riekstu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.

2

Kamēr putra vārās, pagatavo karamelizētos riekstus – uzkarsētā pannā ieber riekstus un nedaudz tos apgrauzdē, tad pievieno kokosriekstu eļļu, kad tā izkususi, pievieno saldinātājus – 2 ĒK dateļu sīrupa, medu un 2 ĒK cukura.

3

Visu karamelizē, līdz izveidojas brūngana karamele. Riekstus izklāj uz cepamā papīra, ļauj karamelei sacietēt.

4

Uz pannas izkārto bumbieru šķēlītes, pārber ar 1/2 ĒK cukura un pārlej ar 2 ĒK dateļu sīrupa. Karamelizē no abām pusēm, līdz tie kļūst mīksti.

5

Putru liek bļodā, pa virsu izkārto bumbieru šķēlītes, pārber ar riekstiem, avenēm un gabaliņos sagrieztām aprikozēm. Visu pārber ar čia sēkliņām un dekorē ar piparmētras lapiņu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!