Sastāvdaļas
Pagatavošana
Katliņā liek vārīties rīsu-lazdu riekstu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
Kamēr putra vārās, pagatavo karamelizētos riekstus – uzkarsētā pannā ieber riekstus un nedaudz tos apgrauzdē, tad pievieno kokosriekstu eļļu, kad tā izkususi, pievieno saldinātājus – 2 ĒK dateļu sīrupa, medu un 2 ĒK cukura.
Visu karamelizē, līdz izveidojas brūngana karamele. Riekstus izklāj uz cepamā papīra, ļauj karamelei sacietēt.
Uz pannas izkārto bumbieru šķēlītes, pārber ar 1/2 ĒK cukura un pārlej ar 2 ĒK dateļu sīrupa. Karamelizē no abām pusēm, līdz tie kļūst mīksti.
Putru liek bļodā, pa virsu izkārto bumbieru šķēlītes, pārber ar riekstiem, avenēm un gabaliņos sagrieztām aprikozēm. Visu pārber ar čia sēkliņām un dekorē ar piparmētras lapiņu.
Lai labi garšo!