Foto: Publicitātes foto
Dzērvenes satur tanīnus, tādēļ spēj pasargāt cilvēka organismu no infekcijām. Šo ogu sastāvā ir ne mazums citu veselības stiprināšanai vērtīgu vielu un vitamīnu. "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis iesaka garda ābolu, bumbieru un dzērveņu kēksa recepti, ko izmēģināt šoruden.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 bumbieri2 āboli100 gdzērvenes DRUMSTALĀM:90 gmilti50 gsviests2 ĒKcukurs0.5 TKkanēlis MĪKLAI:4 olas4 ĒKmilti3 ĒKcukurs1 ĒKsviests

Pagatavošana

1

Ābolus un bumbierus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un sajauc ar dzērvenēm.

2

Pagatavo drumstalas: mīkstu sviestu sajauc ar kanēli, cukuru un miltiem. Ber kēksa formas apakšā. Pēc tam liek ābolus ar bumbieriem un dzērvenēm.
*Pamēģini variēt ar garšām, pievieno arī citas rudens ogas – brūklenes vai smiltsērkšķus. Cukura vietā izmēģini pievienot medu.

3

Olas un cukuru sakuļ biezā krēmā ar mikseri. Tajā iecilā miltus un mīkstu sviestu. Masu lej formā un nedaudz sakrata, lai mīkla aizpilda visus gaisa caurumus, kurus veido augļi.

4

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C un cep 40–45 minūtes. Nedaudz atdzesē, apgāž formu uz otru pusi un izņem kēksu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!