60Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
2 bumbieri2 āboli100 gdzērvenes DRUMSTALĀM:90 gmilti50 gsviests2 ĒKcukurs0.5 TKkanēlis MĪKLAI:4 olas4 ĒKmilti3 ĒKcukurs1 ĒKsviests
Pagatavošana
1
Ābolus un bumbierus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un sajauc ar dzērvenēm.
2
Pagatavo drumstalas: mīkstu sviestu sajauc ar kanēli, cukuru un miltiem. Ber kēksa formas apakšā. Pēc tam liek ābolus ar bumbieriem un dzērvenēm.
*Pamēģini variēt ar garšām, pievieno arī citas rudens ogas – brūklenes vai smiltsērkšķus. Cukura vietā izmēģini pievienot medu.
3
Olas un cukuru sakuļ biezā krēmā ar mikseri. Tajā iecilā miltus un mīkstu sviestu. Masu lej formā un nedaudz sakrata, lai mīkla aizpilda visus gaisa caurumus, kurus veido augļi.
4
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C un cep 40–45 minūtes. Nedaudz atdzesē, apgāž formu uz otru pusi un izņem kēksu.
Lai labi garšo!
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniPasniegt atdzesētuKanēlisSviestsĀboliDzērvenesBumbieri
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit