30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
nelieli āboli400 gcukurs100 gūdens150 gmelases vai iesala sīrupa30 gsviests0.5 TKsāls1 TKmelnā pārtikas krāsviela
Pagatavošana
1
Ābolus nomazgā un kārtīgi nosusina.
2
Gatavo melno karameli – katlā ar biezu pamatni ieber cukuru, ūdeni, sāli, sviestu, melno krāsvielu un sīrupu. Uzvāra un tad vāra vēl ~12 min, līdz karamele sabiezē (ja ir konditorejas termometrs, tad tam ir jārada 145°C).
3
Iegūto karameli noņem no plīts, ātri apmērcē tajā visus ābolus, katrā iedurot kociņu, uz kura ābols turēsies. Karamelei ābols jāpārklāj no visām pusēm Pēc tam ābolus liek uz cepampapīra un ļauj karamelei sastingt.
4
Koka irbulīšus rotā ar melnām lentītēm un pasniedz Helovīna svinētājiem!
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit