Foto: Publicitātes foto
Spīdīgi melnā karameles apvalciņā ieslēpti, sulīgi āboli pārsteigs un iepriecinās gan mazus, gan lielus Helovīna svinētājus. Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veikalu tīklu "Elvi".
30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

nelieli āboli400 gcukurs100 gūdens150 gmelases vai iesala sīrupa30 gsviests0.5 TKsāls1 TKmelnā pārtikas krāsviela

Pagatavošana

1

Ābolus nomazgā un kārtīgi nosusina.

2

Gatavo melno karameli – katlā ar biezu pamatni ieber cukuru, ūdeni, sāli, sviestu, melno krāsvielu un sīrupu. Uzvāra un tad vāra vēl ~12 min, līdz karamele sabiezē (ja ir konditorejas termometrs, tad tam ir jārada 145°C).

3

Iegūto karameli noņem no plīts, ātri apmērcē tajā visus ābolus, katrā iedurot kociņu, uz kura ābols turēsies. Karamelei ābols jāpārklāj no visām pusēm Pēc tam ābolus liek uz cepampapīra un ļauj karamelei sastingt.

4

Koka irbulīšus rotā ar melnām lentītēm un pasniedz Helovīna svinētājiem!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!