Foto: Vida Press
Angļu iecienītos "scones" cepumus tradicionāli ēd, pārgriežot uz pusēm un apziežot ar sviestu. Sulīgās banānu "scones" šķēles ideāli garšos arī kombinācijā ar sieru un medu.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
390 gmilti1 TKsāls0.5 TKdzeramā soda2 ĒKpūdercukurs2 banāni, nogatavojušies1 ola125 mlpaniņas

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 220 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

2

Bļodā samaisa miltus, sodu, sāli un cukuru. Pievieno sablendētus vai ar dakšu saspaidītus banānus, viegli sakultu olu, paniņas un maisa, līdz iegūta viendabīga mīkla. Ja tā šķiet pārlieku šķidra, iemaisa vēl pāris karotes miltu.

3

Uz miltiem pārkaisītas darba virsmas mīklu saveļ lodes formā. Lodi ar plaukstām saplacina, līdz iegūts 2.5 cm biezs plācenis.

4

Liek mīklu veidnē, ar asu nazi (vislabāk šim nolūkam noderēs picas nazis) sadala astoņās daļās.

5

Liek krāsnī uz 20 minūtēm. Cepumu šķēles pasniedz karstas, jo tad tās garšos vislabāk.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!