Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kāpostu sīki "sašņikā". Bieti nomizo, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi. Kāpostus, bietes un ķiplokus liek bļodā un samaisa Ja vēlas, var pievienot sakapātas dilles vai pētersīļu zaļumus. Noteikti ņem vērā ķiploka galviņas izmēru un asuma pakāpi – ja galviņa ir lielāka vai pagadījusies ķiploku šķirne ar īpaši izteiktu aromātu, pievieno mazāku daudzumu ķiploku.
Aukstam ūdenim pievieno cukuru, etiķi, sāli un maisi, līdz cukurs ir izkusis. Norādītais cukura un etiķa daudzums nav "akmenī cirsts". Tu noteikti vari eksperimentēt, izmantojot mazāku cukura un etiķa daudzumu.
Salātus liek trīslitru burkā, līdz burka ir pilna, un pārlej ar marinādi.
Aizvāko burku ar parasto plastmasas vāciņu un ļauj marinādei ievilkties aptuveni diennakti. Pēc tam var burku uzglabāt ledusskapī.
Izmanto kā universālus salātus pie dažādiem gaļas un dārzeņu ēdieniem.