Foto: Privātais arhīvs
Kāpostu un biešu salātu lielākie plusi ir lētas izejvielas, vienkārša pagatavošana, pikanti saldskābā garša un kraukšķīgums. Salātiņi vienlīdz labi garšos gan ar griķiem un aknu mērcīti, gan makaroniem un gulašu, gan ar kartupeļu biezputru un kotletēm. Recepti iesaka "Tasty" lasītāja Silvija.
15Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kāposti, neliela galviņa1 biete1 ķiploki, galviņa1 lūdens2 ĒKsāls1 glāzecukurs1 glāzeetiķis

Pagatavošana

1

Kāpostu sīki "sašņikā". Bieti nomizo, sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi. Kāpostus, bietes un ķiplokus liek bļodā un samaisa Ja vēlas, var pievienot sakapātas dilles vai pētersīļu zaļumus. Noteikti ņem vērā ķiploka galviņas izmēru un asuma pakāpi – ja galviņa ir lielāka vai pagadījusies ķiploku šķirne ar īpaši izteiktu aromātu, pievieno mazāku daudzumu ķiploku.

2

Aukstam ūdenim pievieno cukuru, etiķi, sāli un maisi, līdz cukurs ir izkusis. Norādītais cukura un etiķa daudzums nav "akmenī cirsts". Tu noteikti vari eksperimentēt, izmantojot mazāku cukura un etiķa daudzumu.

3

Salātus liek trīslitru burkā, līdz burka ir pilna, un pārlej ar marinādi.

4

Aizvāko burku ar parasto plastmasas vāciņu un ļauj marinādei ievilkties aptuveni diennakti. Pēc tam var burku uzglabāt ledusskapī.

Izmanto kā universālus salātus pie dažādiem gaļas un dārzeņu ēdieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!