Foto: Privātais arhīvs
Sulīgs kēkss, kas smaržo pēc Ziemassvētkiem. Nezinātājs pat nesapratīs, ka kēksā ir ķirbis – turklāt šo drīkst arī tie, kam glutēnu saturoši produkti ir liegti.
50Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gzirņu milti300 gķirbju biezenis4 olas200 gbrūnais cukurs2 TKcepamais pulveris1 šķipsnasāls5 TKpiparkūku garšviela1 TKkanēlis150 geļļa vai kausēts sviests

Pagatavošana

1

Palielā bļodā iesijā miltus. Pievieno garšvielas, cepamo pulveri, visu samaisa.

2

Atsevišķā traukā saputo olas ar cukuru, pievieno ķirbja biezeni un sviestu vai eļļu.

3

Abu trauku saturu apvieno, samaisa viendabīgā masā. Ja vēlas, šajā solī mīklai var pievienot riekstus, rozīnes, žāvētas aprikozes, kas sagrieztas gabaliņos, vai citas piedevas pēc gaumes.

4

Lej mīklu ietaukotā veidnē (norādītie daudzumi ir 24 cm veidnei), liek sakarsētā krāsnī un cep 180 grādos 45-55 minūtes, līdz kēkss gatavs. Gatavību pārbauda, iedurot kēksā koka irbulīti – ja kociņš sauss, gardums gatavs,

5

Ļauj kēksam nedaudz atdzist un pārkaisa ar pūdercukuru. Ja vēlas, pūdercukura vietā to var pārliet ar kausētu šokolādi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!