Foto: (c) Tievesanaonline.lv

Pietiek dziedāt slavas dziesmas auzu cepumiem! Tējas vai kafijas pauzei pagatavo gardos un figūrai draudzīgos griķu-ābolu cepumiņus. Recepti iesaka "Facebook" lapas "Tievesanaonline.lv" autore, fitnesa trenere Vendija Karalkina.

50Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 glāzegriķi (nevārīti)2 vidēji lieli āboli pēc garšasstēvija vai cits cukura aizvietotājs150 mlpaniņas va 0.5% kefīrs2 ĒKklijas2 ĒKklijas sezama sēklas pārkaisaīšanai

Pagatavošana

1

Griķus samaļ. Ābolus nomizo un sarīvē.

2

Ābolus un griķus liek bļodā, pievieno cukura aizvietotāju, klijas, paniņas un samaisa. Masu briedina 30 minūtes.

3

Sakarsē krāsni līdz 150 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

4

Veidnē liek sagatavotās masas piciņas, ar dakšu saplacinot tās, Pārkaisa ar sezama sēkliņām.

5

Cep 45-60 minūtes (jo ilgāk cepsi, jo sausāki cepumiņi būs).

6

Atdzesē cepumus, saliekot tos uz restītes.

Lai lab garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!