Pietiek dziedāt slavas dziesmas auzu cepumiem! Tējas vai kafijas pauzei pagatavo gardos un figūrai draudzīgos griķu-ābolu cepumiņus. Recepti iesaka "Facebook" lapas "Tievesanaonline.lv" autore, fitnesa trenere Vendija Karalkina.
50Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 glāzegriķi (nevārīti)2 vidēji lieli āboli pēc garšasstēvija vai cits cukura aizvietotājs150 mlpaniņas va 0.5% kefīrs2 ĒKklijas2 ĒKklijas sezama sēklas pārkaisaīšanai
Pagatavošana
1
Griķus samaļ. Ābolus nomizo un sarīvē.
2
Ābolus un griķus liek bļodā, pievieno cukura aizvietotāju, klijas, paniņas un samaisa. Masu briedina 30 minūtes.
3
Sakarsē krāsni līdz 150 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.
4
Veidnē liek sagatavotās masas piciņas, ar dakšu saplacinot tās, Pārkaisa ar sezama sēkliņām.
5
Cep 45-60 minūtes (jo ilgāk cepsi, jo sausāki cepumiņi būs).
6
Atdzesē cepumus, saliekot tos uz restītes.
Lai lab garšo!
Ātri pagatavojami ēdieniĀrstnieciskais uztursGriķiKlijasSezama sēklasĀboliCepumiviegliIkdienas maltīteiPaniņasStēvija
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit