Foto: Publicitātes foto

Kraukšķīga šokolādes cepumu pamatnes un zemesriekstu krēma saskanīgais duets veido siera kūku ar bagātīgu un piesātinātu garšu buķeti. Recepti iesaka "Hanna Anna" kūku feja Dace Minikoviča.

90Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:250 gšokolādes cepumi "Selga"100 gsviests PILDĪJUMAM:500 gbezpiedevu krēmsiers250 gsaldais krējums200 gzemesriekstu sviests170 gpūdercukurs2 olas1 TKvaniļas ekstrakts2 ĒKmilti10 gsāls0.5 TKkanēlis GLAZŪRAI:200 gsaldais krējums200 gtumšā šokolāde

Pagatavošana

1

Pamatnei cepumus saspiež sīkās drumstalās un iejauc izkausētu sviestu.

2

Cepumu un sviesta masu liek 25 cm diametra kūkas veidnē un piespiežot izlīdzina pa pamatni un gar malām. Uz pildījuma gatavošanas laiku novieto malā.

3

Krēmsieram pievieno zemesriekstu sviestu un pūdercukuru, izmaisa, līdz tiek iegūta viendabīga masa un tad pievieno saldo krējumu, olas, kanēli, vaniļu un sāli. Izmaisa visu viendabīgā masā un liek iepriekš sagatavotajā veidnē.

4

Cep pirmās 15 minūtes līdz 180 grādiem iepriekš sakarsētā krāsnī, tad 50 minūtes turpina cept 120 grādos.

5

Tad, kad kūka ir padzisusi (ir aptuveni 35 grādus silta), to pārlej ar glazūru, kuru veido, uzsildot saldo krējumu un tajā izkausējot šokolādi. Pēc vēlmes glazūrai var pievienot arī vaniļu un sāli.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!