Foto: Publicitātes foto
Sulīgie kēksiņi ar maigo sviesta krēmu kusīs mutē kumosu pa kumosam. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Našķoties" saimniece Zane Ozoliņa sadarbībā ar "Dobeles dzirnavnieks".

Sastāvdaļas paredzētas 20 kēksiņiem.

16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gkviešu milti200 gcukurs150 gbietes (svaigas, nomizotas)110 gsviests (istabas temperatūrā)120 mlkefīrs60 gdzērvenes2 olas1 ĒKetiķis1 ĒKcitronu sula1 ĒKkakao pulveris (nesaldināts)1 TKcepamais pulveris0.5 TKvaniļas ekstrakts šķipsnasāls KRĒMAM:220 gsviests (istabas temperatūrā)1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru

Pagatavošana

1

Virtuves kombainā dzērvenes un bietes samaļ viendabīgā masā, tajā iemaisa citrona sulu, etiķi un kefīru.

2

Atsevišķā bļodā saputo olas ar sviestu, tad pa vienai masā ieputo arī olas un vaniļas ekstraktu.

3

Trešajā bļodā sajauc miltus ar kakao, cepamo pulveri un sāli.

4

Olu un sviesta masā lēnām iemaisa dzērveņu un biešu biezeni, tad pievieno visas iepriekš sajauktās sausās sastāvdaļas.

5

Ar gatavo mīklu piepilda kēksiņu cepšanai paredzētās formiņas, augšpusē atstājot apmēram 1/3 brīvu. Kēksiņus cep līdz 175°C sakarsētā cepeškrāsnī 30 - 35 minūtes.

6

Pagatavo krēmu - sviestu liek lielā bļodā un ar mikseri puto 5 minūtes, pēcāk, lēnām kuļot, pievieno iebiezināto pienu.

7

Gatavo masu pāris minūtes atdzesē ledusskapī, līdz tā nedaudz sastingusi, tad atkārtoti uzputo un, izmantojot konditorejas uzgali un maisiņu, izspiež uz pilnībā atdzesētiem kēksiņiem. Dekorē ar svaigām vai žāvētām ogām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!