Foto: LTV publicitātes foto

Turpinot iepazīt Latvijas vēsturisko novadu kulināro mantojumu, "reanimējam" novadu garšas, sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājam uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Latgaliešu saimniece Sarmīte Stepiņa māca, kā gatavojams satīgais grūslis.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kggrūbas300 gkūpināta gaļa300 gkūpināta gaļa0.5 glāzekaņepju sēklas200 gpelēkie zirņi, vārīti200 gpupiņas, vārītas100 gsviests pēc garšassāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Grūbas skalo vairākos ūdeņos, kamēr ūdens paliek dzidrs. Tad pārlej ar ūdeni un vāra, līdz grūbas mīkstas, pievienojot sāli garšai vai kādu garšvielu.

2

Grūbu virumā iemaisa iepriekš novārītus zirņus, pupas un sviestu. Nedaudz pasautē.

3

Grūsli var pasniegt arī tāpat vien un baudīt, piedzerot kefīru vai rūgušpienu, bet, ja vēlas, to var pārliet ar kūpinātas gaļas mērci.

4

Gaļu sagriež kubiņos un sakarsētā pannā apcep, līdz sāk izdalīties tauki. Pievieno piestā sagrūstas kaņepes un pacep vēl kādu minūti, tad aizdaru iemaisa grūbās.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!